Zoeken

Zonnepanelen geïntegreerd in het hellende dak

Ontwerpers, aannemers en installateurs zien uit naar een echt fraai daksysteem voor de opwekking van duurzame energie: een zon-PV systeem dat er mooi uitziet en volledig is geïntegreerd in het hellende dak. Inmiddels is het mogelijk zonnepanelen aan te brengen die in de dakbedekking zijn verzonken en zo een naadloos geheel vormen met het dak en de dakpannen (of andere dakbedekkingen). Stafier Solar Systems uit Zevenaar heeft een dergelijk systeem ontwikkeld dat nu nog met name buiten Nederland wordt toegepast. Deze zonnepanelen zijn Tüv gecertificeerd en uitvoerig getest op het gebied van opbrengst, waterdichtheid, stormbestendigheid en duurzaamheid.

In tegenstelling tot de zogenaamde “on top” systemen of “semi geïntegreerde systemen”, die vaak als lelijk worden omschreven, heeft het systeem van Stafier Solar Systems als belangrijkste esthetische eigenschap dat het een rij dakpannen vervangt waardoor de belijning in het dak behouden blijft. De aluminium onderframes worden specifiek aangepast aan een bijzonder groot aantal typen dakpannen om zo de perfecte integratie te kunnen garanderen. Tevens zijn in de onderframes ventilatiegaten aangebracht die voorzien in natuurlijke ventilatie onder de zonnecellen waardoor een maximaal rendement wordt gegarandeerd.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren