Zoeken

Zonnepanelen toch goed mogelijk op veel historische panden Amsterdamse binnenstad

De strenge regels voor historische panden in de binnenstad van Amsterdam zijn helemaal geen probleem voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit blijkt uit onderzoek van het gemeentelijk bureau Monumenten en Archeologie, zo meldt het Parool dinsdag. Op twee derde van alle gebouwen in de binnenstad mogen en kunnen zonnepanelen komen. Bij maar de helft van de historische panden zijn strenge erfgoedregels een probleem. Bouwhistoricus en onderzoek Dik de Roon zegt tegenover het dagblad dat hij dit nooit had verwacht. Hij haalt aan dat het beschermd Unesco-gebied is en dat men dan al snel denkt dat zonnepanelen geen optie zijn in de binnenstad.

Toch blijkt dat de zonnepanelen de helft van de tijd helemaal niet zichtbaar hoeven te zijn vanaf de straatkant. Dit is de belangrijkste voorwaarde om het plaatsen van zonnepanelen mogelijk te maken.Het onderzoek betekent niet dat pandeigenaren meteen zonnepanelen op het dak kunnen plaatsen. De welstandscommissie moet altijd nog een oordeel geven, maar dit rapport zorgt er mogelijk wel voor dat een uitslag sneller positief zal uitvallen. Initiatiefnemers moeten nog wel kosten van 450 euro maken voor de leges, hoewel wethouder Abdeluheb Choco dat bedrag wil verlagen.

BRON: Groene Courant

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren