Zoeken

Zonnepanelen uit de printer

BNR meldt dat onderzoekers aan de Universiteit van Hasselt een methode ontwikkelen om zonnecellen op inkt te drukken. Deze nieuwe technologie zou het mogelijk maken om zonnepanelen over vijf jaar uit te printen. De zonnecellen kunnen door middel van een zeefdruk op inkt geprint worden. Vervolgens worden de zonnecellen geprint op een plastic vel, dat veel dunner is dan de siliciumplaten waar de klassieke zonnepanelen van vervaardigd worden. Door deze methode kunnen in de toekomst grotere oppervlaktes met panelen worden bedekt. Ook liggen de kosten van de nieuwe zonnecellen veel lager: 0,024 eurocent tegenover 7,2 euro voor een traditioneel zonnepaneel.

De uitprintbare zonnecellen leveren echter een stuk minder energie dan de traditionele variant. Bovendien gaan ze slechts 5 jaar mee, terwijl de huidige panelen minimaal 25 jaar meegaan. Volgens de onderzoekers kunnen de printbare zonnecellen pas gaan concurreren met de huidige wanneer de levensduur verhoogd wordt tot tien jaar.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval oktober 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren