Zoeken

Zonnepanelen van Centrosolar behalen PID-certificaat

De door TÜV Rheinland uitgevoerde PID-test toont aan dat de zonnepanelen van Centrosolar bestand zijn tegen voltage-gerelateerde prestatievermindering. Dit effect, dat wordt aangeduid als PID (Potential Induced Degradation), is één van de belangrijkste oorzaken van de afname van prestaties van PV-systemen gedurende hun levenscyclus.

PID, het fenomeen van prestatievermindering door elektriciteitsspanning, is een belangrijk issue binnen de zonne-energiebranche. Dit effect ontstaat door energielekkage op het overgangspunt van het paneel naar het frame en dit kan resulteren in kortsluiting. Deze kortsluiting leidt vervolgens tot verminderde prestaties van het systeem.

Vier onafhankelijke testinstituten, waaronder het vooraanstaande testinstituut TÜV Rheinland, hebben gezamenlijk een testprocedure ontwikkeld waarmee de PID-gevoeligheid van kristallijne PV-systemen gemeten kan worden. Centrosolar is één van de eerste Duitse zonne-energiebedrijven die deze test heeft laten uitvoeren en succesvol heeft doorlopen.

Tijdens de test worden zonnepanelen gedurende zeven dagen bij kamertemperatuur onderworpen aan een negatief voltage van 1.000 volt. Wanneer de prestaties van betreffende panelen met minder dan vijf procent afnemen, hebben de panelen de test doorstaan. De panelen van Centrosolar, die nog eens zeven dagen extra werden getest bij schommelende temperaturen, slaagden ruimschoots voor de test. De panelen vertoonden een prestatievermindering van minder dan één procent. Daarmee bevestigt de test dat de opbrengsten van de panelen van Centrosolar gedurende tientallen jaren nagenoeg constant blijven.


"

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren