Zoeken

Zoontjens uit Tilburg verzorgt haute-couture dakterrassen van La Fondation Louis Vuitton pour la Création in Parijs

Aankomend weekend (25-26 oktober 2014) wordt in Parijs La Fondation Louis Vuitton pour la Création in Parijs geopend. Een spectaculair gebouw ontworpen door de Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry in opdracht van Bernard Arnault, eigenaar van de groep Louis Vuitton Moët Hennessy. Voor de 1400 vierkante meter op de vijf dakterrassen heeft Zoontjens, internationale specialist op het gebied van dakbestrating, een maatwerkoplossing ontwikkelt.

Zoontjens werd voor een ongekende technische uitdaging gesteld, omdat de keuze voor de afwerking van de daken bestond uit een natuurstenen tegel op tegeldragers, die geschikt moest zijn als duurzame afwerking voor de onderliggende dakafwerking én die sterk genoeg moest zijn voor de onderhoudsvoertuigen, met een gewicht van 6,5 ton, die er op moeten rijden.

Dit vroeg niet alleen om enorm sterke tegels, maar ook om een zeer degelijke onderconstructie. Omdat natuursteen alleen niet sterk genoeg was om de statische en dynamische krachten te dragen, stelde Zoontjens een alternatieve oplossing voor: betonnen tegels met een natuurstenen toplaag die op het beton wordt gelijmd, in een formaat van maar liefst 90 x 50 cm een dikte van 13 tot 17 cm, gelegd op het speciaal ontwikkelde DNS® Heavy.

Deze oplossing is speciaal voor dit prestigieuze project ontwikkeld en past binnen het bestek. Zo wordt zowel voldaan aan de esthetische eisen van de architecten en de opdrachtgever, als aan de technische eisen van de aannemer en de technische bureaus. Eric Herzog, architect bij Studios Architecture (het architectenbureau dat Frank Gehry in Frankrijk vertegenwoordigt): “Het team van Zoontjens heeft laten zien dat het in staat was om het opvangen van de krachten te combineren met een maatwerk afwerking.”

erfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren