Zoeken

Zzp´er dupe strenge aanpak

Kwetsbare zzp’ers dreigen de dupe te worden van de harde aanpak van schijnconstructies die het kabinet heeft aangekondigd. Daarvoor waarschuwt Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw, de belangenorganisatie van kleine zelfstandigen in de bouw.

"Begrijp me goed, we zijn helemaal voor het aanpakken van schijnconstructies rond zzp’ers. Maar het plan dat er nu ligt, is maar een half plan. Want zo is het uiteindelijk de schijnzelfstandige die de dupe is, terwijl zij door werkgevers vaak in die positie zijn gedrongen”, zegt Verhoef. "Zeker nu het crisis is, komt het vaak voor dat werknemers ontslagen worden, en op voorwaarde dat ze zich daar niet tegen verzetten, na hun ontslag weer als kleine zelfstandige aan de slag kunnen bij dezelfde baas. Hoewel ze zo formeel zelfstandig ondernemer zijn, is de verhouding met de opdrachtgever in de praktijk dezelfde als tussen baas en werknemer.”

Lees hier verder.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren