Zoeken

Zzp'ers bouw dagen verzekeraars voor rechter

Vakorganisatie Zelfstandigen Bouw gaat "geldhongerige'' verzekeraars voor de rechter slepen. Zij deinzen er veelal niet voor terug om de premies voor arbeidsongeschiktheidsverzekering tussentijds met tientallen procenten te verhogen en dat is onaanvaardbaar, maakte de belangenclub donderdag bekend.

De premies zijn voor veel zzp'ers in de bouw niet meer te betalen, waardoor ze gedwongen worden de verzekeringen op te zeggen. "Ze waren al torenhoog en nog hebben veel verzekeraars de premies het afgelopen jaar tussentijds fors verhoogd. Het regent klachten van onze leden'', zegt Charles Verhoef, voorzitter van de organisatie.

De premies worden soms tussentijds met tientallen procenten opgeschroefd, met als argument dat de verzekeraars meer kwijt zijn aan uitkeringen dan ze bij het vaststellen van de premie hadden gedacht. Maar dat beeld klopt volgens Verhoef niet. "Alle risico's worden nu afgewenteld op de verzekerden. Dat is onaanvaardbaar'', aldus de voorzitter.

Als eerste stap roept Zelfstandigen Bouw de leden die te maken hebben gehad met tussentijdse premieverhogingen, op zich te melden.

BRON: NVM.nl

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren