Zoeken

Roofs 2004-02-12 Dienstverlening in de breedste zin van het woord

 Kelders Dakmaterialen is de grootste distributeur van dakmaterialen in Nederland. Met inmiddels tien verkoopvestigingen en twee distributiecentra voorziet het bedrijf haar afnemers  van alle benodigde materialen zoals bitumineuze– en kunststof dakbanen, isolatiematerialen, gereedschappen en toebehoren. Een van de doelstellingen van het bedrijf is om totaalleverancier te zijn voor al haar klanten. Dit betekent dat niet alleen de materialen geleverd worden: juist in de dienstverlening wil het bedrijf onderscheidend zijn binnen de branche en ondersteunend naar haar relaties.

•              J.H.M. de Nijs,

algemeen directeur Kelders Dakmaterialen B.V.

Kelders Dakmaterialen maakt sinds 1996 deel uit van de Ierse multinational CRH. Na de overname heeft het bedrijf zich ten doel gesteld de dienstverlening aan haar klanten verder te optimaliseren en daar waar mogelijk uit te breiden. Naast een uitgekiend vestigingenbeleid, een compleet en kwalitatief assortiment en technische ondersteuning zorgt een doeltreffende logistiek ervoor dat  het bedrijf een centrale positie inneemt binnen de Nederlandse dakenbranche. Om hieraan meer uiting te geven is het bedrijf gestart met een imagocampagne waarin steeds één van deze strategische middelen zal worden belicht.

De strategie van de groothandel is om in een krimpende markt te blijven investeren om daarmee haar marktpositie te versterken. Zo heeft het bedrijf het afgelopen jaar een nieuw verkoopkantoor geopend in Rotterdam en zijn de vestigingen Zwolle en Hengelo verhuisd naar een geheel vernieuwde, moderne locatie.

Logistiek

In deze hectische periode draait het allemaal om efficiëntie. De klanten weten vandaag de dag precies wat ze willen en hoe ze het willen. Ze verwachten van een groothandel dat deze binnen 24 uur de bestelde goederen aflevert. Om aan al deze wensen te kunnen voldoen zijn binnen Kelders Dakmaterialen een uitgekiende logistiek en een zorgvuldig voorraadbeheer van essentieel belang. Het bedrijf beschikt over een tweetal distributiecentra in Nijmegen (2700 m2) en Krabbendijke (4500 m2) van waaruit dagelijks met gemiddeld 14 vrachtwagens de relaties worden voorzien van de benodigde goederen. Het afgelopen jaar is het bedrijf gestart met het restylen van alle transportmiddelen middels het aanbrengen van vernieuwde dekzeilen, waardoor de vloot een eigentijdse en frisse uitstraling heeft gekregen. In de loop van 2004 moet dit geheel zijn afgerond waarmee alle transportmiddelen een voor de klant herkenbaar uiterlijk hebben gekregen.

Het bedrijf beschikt over een divers wagenpark waaronder wagens met een kooiaap, citytrailers met meesturende assen, combinaties en kleine servicewagens. Hiermee kan het bedrijf flexibel inspelen op de vraag van de klant en voor ieder specifiek afleveradres het benodigde transportmiddel inzetten.

Medio april zal Kelders Dakmaterialen de distributieactiviteiten in Krabbendijke verplaatsen naar industrieterrein ‘de Poort’ te Rilland. Dit bedrijventerrein is direct gelegen aan de  A 58 en heeft met haar vele uitvalswegen een zeer gunstige ligging. Hier neemt het bedrijf haar intrek in een nieuw pand met een nog efficiëntere indeling en meer opslagcapaciteit. Op deze locatie heeft het bedrijf de beschikking over ruim 2700 palletplaatsen.

De opslagcapaciteit van de modern geoutilleerde distributievestigingen en de vele transportmogelijkheden zorgen ervoor dat de groothandel nog beter kan inspelen op de steeds meer toenemende vraag naar tijdleveringen. Dan moet het materiaal er zijn. Indien gewenst worden de leveringen verpakt per dakvlak, per locatie of deelopdracht. Hiermee laat het bedrijf de tijd in het voordeel van haar klanten werken. Het voordeel van meerdere distributiecentra en de ruime voorraad op de tien verkoopvestigingen zorgt ervoor dat de chauffeur altijd ergens materialen kan bijladen, om zo een klant alsnog van dienst te kunnen zijn. Op deze wijze hoeft men als groothandel zelden nee te verkopen en kan het bedrijf de doelstelling om binnen 24 uur te leveren altijd nakomen.

Een doordachte logistiek in combinatie met een evenwichtig voorraadbeheer zorgt ervoor dat Kelders dit steeds weer realiseert. De logistieke medewerkers zullen altijd trachten om invulling te geven aan de vraag van de klant. De medewerkers hebben een zeer ruime logistieke ervaring en weten door vakkundig en flexibel te plannen de goederen te leveren op de juiste plaats, in de juiste samenstelling en op het afgesproken tijdstip. Het bedrijf hnteert het motto: “Kelders Dakmaterialen: Meerwaarde Voor Uw Daken.”